logotyp

Zápis na nový školní rok

REGISTRAČNÍ ČÍSLA PŘIJATÝCH DĚTÍ 1. KOLO

Registrační čísla přijatých dětí v 1. koleRegistrační čísla přijatých dětí v 1. kole

ZÁPISOVÝ LÍSTEK

Termíny pro odevzdání v 1. kole jsou 15. - 17.5.2024

Termíny pro odevzdání ve 2. kole jsou 24.- 28.5.2024


Prosím rodiče, kteří dávali žádosti do více škol, aby zápisové lístky odevzdaly (osobně, emailem), co nejdříve. Urychlíte tak uvolnění dalších míst pro čekající zákonné zástupce. Děkuji.

 

Zápis do MŠ 2024/2025

Vážení rodiče,

předškolní vzdělávání se organizuje pro děti ve věku zpravidla od tří do šesti let. Ředitelka mateřské školy stanoví v dohodě se zřizovatelem místo, termín a dobu pro podání žádostí o přijetí dětí k předškolnímu vzdělávání od následujícího školního roku a zveřejní je způsobem v místě obvyklým. Ředitelka mateřské školy rozhoduje o přijetí dítěte do mateřské školy, popřípadě o stanovení zkušebního pobytu dítěte, jehož délka nesmí přesáhnout 3 měsíce.

Od počátku školního roku, který následuje po dni, kdy dítě dosáhne pátého roku věku, do zahájení povinné školní docházky dítěte, je předškolní vzdělávání povinné (dál jen „PPV“), není-li dále stanoveno jinak.

K předškolnímu vzdělávání (dál jen „PŠV“) se přednostně přijímají děti v posledním roce před zahájením povinné školní docházky. Dále děti, které dosáhnou 31. 8. 2024 čtyř let věku a mají prokazatelně trvalý pobyt v území městské části Praha 10 a děti, dosáhnou 31. 8. 2024 tří let věku a mají prokazatelně trvalý pobyt v území městské části Praha 10

Pokud nelze dítě v posledním roce před zahájením povinné školní docházky přijmout z kapacitních důvodů, zajistí obec, v níž má dítě místo trvalého pobytu, zařazení dítěte do jiné mateřské školy.

Při přijímání dětí k předškolnímu vzdělávání je třeba dodržet podmínky stanovené zvláštním právním předpisem. O přijetí dítěte se zdravotním postižením rozhodne ředitelka mateřské školy na základě písemného vyjádření školského poradenského zařízení, popřípadě také registrujícího lékaře, pokud je to možné z provozních důvodů.

Dále rodiče upozorňujeme, že na základě nového zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (nový občanský zákoník účinný od 01. 01. 2014, dále jen „NOZ“), mají rodiče povinnost a právo zastupovat dítě při právních jednáních, ke kterým není právně způsobilé. Při právním jednání vůči dítěti, které není způsobilé ve věci samostatně právně jednat, postačí k jednání jen jeden z rodičů jako zák. zástupce dítěte, který bude jednat s třetí stranou (tj. s naší školou). Jedná-li jeden z rodičů v záležitosti dítěte sám vůči třetí osobě /škola/, tak ta je v dobré víře, má se za to, že jedná se souhlasem druhého rodiče.

Ale pozor však - v případě, že  by ve výše uvedené věci (PŠV) by vznikl  vzájemný nesoulad zákonných zástupců – třetí strana tj. škola  nebude dle ust. § 32 NOZ  přihlížet  k projevu vůle žádného  z nich.

Nedohodnou-li se rodiče v dané záležitosti, která je pro dítě významná, zejména se zřetelem k jeho zájmu, rozhodne jedině soud na návrh rodiče  - do doby, kdy v dané věci rozhodne soud, škola v žádném případě do rozhodnutí soudu nebude o přijetí či nepřijetí rozhodovat a správní řízení se ve věci přijetí formou usnesení v souladu s ust. § 64 odst. 1 písm. c) přeruší, popř. dle ust. § 66 odst. 1) zákona č. 500/2004 Sb., správního řádu zastaví a odkáže rodiče v souladu s ust. §  877 NOZ na soud, tak jak předem uvedeno.

O přijetí rozhodne ředitelka školy ve správním řízení. Podle školského zákona č. 561/2004 Sb., rozhodnutí o přijetí již není automaticky zasíláno, ale je oznámeno novým způsobem

-          zveřejněním seznamu přijatých dětí na přístupném místě ve škole na vchodové dveře do mateřské školy

-          a na webových stránkách školy: www.msvestinu.cz

-          nepřijatým uchazečům (zákonným zástupcům nezletilých nepřijatých uchazečů) osobně vydá ředitelka školy rozhodnutí o nepřijetí.

Seznam bude zveřejněn oběma způsoby po dobu nejméně 15 dnů. Předpokládaný termín zveřejnění je stanoven na 14. 5. 2024, následné vydávání oproti podpisu a vyplnění zápisového lístku 15. – 17. 5.2024;

zveřejnění kladných rozhodnutí II. 23. 5. 2024, následné vydávání oproti podpisu a vyplnění zápisového lístku 24. – 26. 5.2024;

V seznamu nemohou být uvedena jména, děti zde budou uvedeny pod registračními čísly. Pro tyto účely bude Vaší žádosti přiděleno registrační číslo, které pečlivě uchovejte po celý průběh přijímacího řízení.

O přijetí vašeho dítěte bude v souladu s § 67 odst. 2 zákona č. 500/2004 Sb., správního řádu vyhotoveno písemné rozhodnutí, které bude součástí spisu Vašeho dítěte ve škole. Přijatým dětem nebude rozhodnutí v písemné podobě doručováno, můžete ale požádat o jeho vydání. Zákonní zástupci do pěti dnů od vydání rozhodnutí potvrdí naší škole, že dítě nastoupí do MŠ.

Rozhodnutí o nepřijetí ke vzdělávání v písemné podobě si vyzvednete osobně.

Praha 27. 4. 2024

Bc. Marie Pavlíková

ředitelka školy

 

RYCHLÝ KONTAKT

MŠ Ve Stínu

Bc. Marie Pavlíková
Mateřská škola, Praha 10,
Ve Stínu 2103/10,
příspěvková organizace

Ve Stínu 2103/10
Praha - Strašnice
100 00
Datová schránka: 6fhkxmw
Telefon 1: +420 274 770 140
SMS omluvenky: 724 586 840
IČO: 70924341
E-mail: reditelka@msvestinu.cz
hospodarka@msvestinu.cz
číslo účtu: 29 22 64 349/0800

Aktuality

REGISTRAČNÍ ČÍSLA PŘIJATÝCH DĚTÍ V 1. KOLE NAJDETE POD ODKAZEM ZÁPIS NA NOVÝ ŠKOLNÍ ROK VLEVO....

8. PROJEKTOVÝ DEN - PRUHOVANÝ

clanek
V pondělí 20.5. máme již 8. projektový den. Tentokrát zvlolte oblečení pruhované, nejlépe modro bílé - námořnické.

DIVADLO V MŠ

clanek
V úterý k nám přijede na koni rytíř a zahraje nám krásnou pohádku. Děti přijdou hezky oblečené. Hrazeno MŠ

Školní rok 2023/2024

OD ZÁŘÍ 2024 NOVÉ ČÍSLO ÚČTU

Od září 2024

Obsazení tříd

Vážení rodiče,v novém školním roce zůstávají třídy smíšené jen rozdělené na mladší a starší. 

Platby školného a stravného - změna

POZOR ZMĚNA!
Prohlášení o přístupnosti internetových stránek a mobilních aplikací ve formátu pdf se otevře v novém okně.
Domů MŠ Ve Stínu
Domů

Created by © 2017 - 2023 ALS Euro s.r.o. tvorba www stránek webdesign